entreprenörskap

Wonder Women 2019

I helgen har jag booztat mig med energi och ny inspiration tillsammans med andra kvinnliga företagare i Stockholm. Det är gänget från Entreprenöddagen som håller i evenemanget. I år är det tredje gången Wonder Women går av stapeln.

Konferensen varade lördag till söndag, men jag åkte upp till Stockholm redan i fredags. Jag som bor i södra delarna av Sverige har ju en bit att åka. Vi höll till på Clarion Sign och i Bonnierhuset, detta var tacksamt då det även var nära Centralstationen. Schemat var fullspäckat från lördag morgon till söndag eftermiddag. Till och med träning med Friskis och svettis och även Yoga hanns med dessa dagar.

Clarion Sign
Dansflow med Friskis & Svettis
Mingel innan middagen

Årets föreläsare på Wonder Women var alla väldigt inspirerande att lyssna på. Vi fick även tid att ställa frågor till dem.

Föreläsningar

Karin Lindahl
VD och ägare för Indiska. Karin berättar om sitt arbete om hur hon försöker vända krisande Indiska till lönsamhet och tillväxt. Karin berättar om sin överlevnadsstrategi och om fördelarna med att ta risker. Karin använder mantrat: ”Failure is not an option”.

Karin Lindahl, Indiska

Pauline Grindvall
Ägare och grundare till My Perfect Day.  Ett e-handelsbolag som är en av Sveriges största butiker för bröllop, kalas och fest. Pauline satsar på att på att bli Nordens största butik. Hon berättar om sin resa från att ha ett litet lager hemma till hur bolaget ser ut idag.

Pauline Grindvall, My Perfect Day

Jessica Löfström
Grundare och VD för ExpanderaMera
Jessica arbetar för en sund byggsektor och hon arbetar också för att inspirera kvinnor till att äga och driva stora bolag. Jessica är en av initiativtagarna till nätverket 17. Nätverket 17 arbetar  för att uppmuntra kvinnor att våga äga.

Firechat med Jessica Löfström, ExpanderaMera

Elin Westerberg och Sofia Hellsten pratade om Femtech och produkter och tjänster för kvinnor. Utvecklingen går långsamt och de pratar om varför dessa produkter och tjänster för kvinnor borde ske av kvinnor.

Sofia Hellsten & Elin Westerberg

Det fanns också workshops att gå på. Vi hade fyra att välja mellan. Vi fick gå på två av dessa. Jag valde:

Den moderna hemsidan – försvinn inte i bruset med Wasabi webb

Här i workshopen fick vi en massa matnyttiga tips om vad vi kan tänka på med våra hemsidor. Vi har väldigt kort tid på oss att få fram vårt budskap när en kund klickar in på sidan. På denna korta tid ska vi hinna få fram vad vi arbetar med, varför kunden ska välja oss etc

Wasabi Web

och

Delägare i fåmansföretag – hur påverkar företagets utveckling min privata ekonomi?

Vi fick träffa skattexperter från PwC som gick igenom olika delar av företagets resa utifrån ett skatteperspektiv. Vad vi behöver känna till när vi ska anställa, ta in en partner, sälja företaget etc.

Wonder Women 2019

Nästa år i september kommer Wonder Woman 2020 att gå av stapeln. Jag kan verkligen rekommendera att gå dit. Förutom föreläsningar, workshops, god mat, träning har det varit många givande samtal med andra trevliga kvinnliga entreprenörer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.