aktier,  fastighetsinvesteringar,  Investeringar,  privatekonomi,  sparande

Början på en fastighetsresa

Allt började med ett tips om en facebookgrupp ,Wire Sweden, ett kvinnligt nätverk för fastighetsintresserade. Jag har alltid tyckt att fastighetsbraschen verkade intressant och jag har alltid velat lära mig mer. Däremot trodde jag att jag inte skulle få möjlighet att få ihop så stor summa pengar att jag kunde investera i något (förutom vårt eget hus). Här var helt plötsligt andra kvinnor som jag kunde investera tillsammans med i olika projekt i andelar. Sagt och gjort…jag började följa den här gruppen i några månader innan jag tog steget och anmälde mig till en av deras workshops.

Gissa om jag blev ännu mera taggad efter den kvällen!? När det i våras blev dags för Wire Women Weekend 2019 i Göteborg var jag inte sen med att tacka ja. En helg full av ännu mer kunskaper och inspiration och möte med andra kvinnor med samma intressen som jag. Det var mingel, workshops och föreläsningar på schemat. Jättekul!

Wire – Woman in Real Estate

Wire – Women In Real Estate – arbetar för mer jämställdhet inom fastighetsbranschen och vill ge kvinnor mer kunskaper inom fastigheter och investeringar. Grundarna bakom investeringsgruppen är Ellie Elmondt och Lovisa Löwenborg.

Visste du att kvinnor endast heläger 14% av fastigheterna i Sverige idag? Wire har med sin nya investeringsmodell gjort det lättare att investera i fastighetsprojekt med mindre belopp. Det gör att investeringarna blir tillgängliga för fler och steget till att investera blir inte så stort att ta. Det gör också att man kan vara med i olika projekt och bredda sin portfölj.

Mina fastighetsinvesteringar 2019:

  • Investerat 1 andel i ett Wireprojekt (projektet löper ett år, april-april)
  • Öppnat ett Investeringssparkonto med fastighetsaktier och en fastighetsfond, se nedan.

Min fastighetsportfölj

Castellum
Diös
Fabege
Fastighets AB Balder
Hembla
Hufvudstaden
Sagax
SBB
Wallenstam
Wihlborgs Fastigheter
Länsförsäkringars fastighetsfond

Mål med fastighetsinvesteringar 2019

Dessa investeringarna började jag med 2019. Portföljen med fastighetsaktier står och jobbar till det är dags för nästa investering i Wire. Förhoppningsvis ökar den i värde. Jag har anmält intresse till ytterligare två projekt, som jag hoppas blir av till hösten. Under tiden fyller jag på i min aktieportfölj. När mitt första Wireprojekt löper ut hoppas jag att det finns nytt spännande projekt att investera i. Målet 2019 är att ha 3 fastighetsprojekt igång.

Länkar till och om Wire:

Är du intresserad av fastigheter och investeringar och vill ha information om Wire och om deras kommande projekt och event kan du läsa med här (endast kvinnor). För att ta del av deras projekt behöver du vara medlem.

Wires gästinlägg hos Tradingmamman

Artikel i Fastighetsvärlden.se: Högtryck i kvinnlig investerarklubb.

Artikel på Breakit.se: Nätverket Wire har lockat 3000 kvinnor – som investerar i fastigheter tillsammans

Nordeas podd: Superentreprenörerna – Ellie och Lovisa Wire

Tänk på att alla investeringar innebär en risk och det är inte säkert att du får tillbaka ditt investerade kapital. Läs alltid på själv och bilda dig en egen uppfattning innan du gör en investering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.